• 16.04.2018.

  Prof.dr.sc. Anton Tudor će obavljati preglede i konzultacije iz područja ortopedije u centru Fiziovita u Zadru

  U četvrtak, 19.4.2018., u zadarskoj ustanovi Fiziovita prof. dr.sc. Anton Tudor će obavljati preglede i konzultacije za sve pacijente koji imaju poteškoća s lokomotornim sustavom.

  Prof. dr. Anton Tudor, spec. ortoped, subspecijalist dječje kirurgije klinike za ortopediju Lovran u centar Fiziovita dolazi jednom mjesečno, a ovaj mjesec u četvrtak, 19. travnja. Dječja ortopedija posebna je grana ortopedije te kao takva zahtijeva posebno educirano osoblje s velikom iskustvom u ovom području. Subspecijalisti dječje ortopedije s dugogdišnjim iskustvom i znanjem u radu s djecom  mogu vam uvelike pomoći oko dijagnosticiranja prirođenih deformacija u djeci te savjetovati daljnje liječenje. Jedna od najčešćih prirođenih deformacija koštano-zglobnog sustava kod djece je razvojni poremećaj zgloba kuka. Opisuje se kao poremećaj promijenjenog i nepravilnog odnosa zglobnih tijela kuka novorođenčeta.

  Normalni anatomski odnosi zgloba kuka su određeni sukladnim izgledom i dobrim kontaktom zglobnih površina koje se nalaze na glavi femura i acetabuluma. Najveći dio acetabuluma ili zdjeličnog dijela kuka nakon rođenja je hrskavičan, što mu daje otpornost na opterećenje. Glava femura unutar acetabuluma pomaže pri oblikovanju zglobne čašice, a samim time i razvoju pravilnog oblika zgloba kuka. Razvojni poremećaj zgloba kuka moguće je ispraviti u cijelosti slijedeći upute ortopeda. Prema stupnjevima razvojnog poremećaja zgloba kuka razlikujemo: displaziju, subluksaciju i luksaciju.

  Ako se displazija ne liječi, nepravilan odnos remeti funkciju zgloba i s vremenom može doći do promjene glave femura i acetabuluma. Konačne manifestacije su bolovi u kuku te šepanje, što uvelike smanjuje kvalitetu života i zahtjeva agresivnije liječenje odnosno operativni zahvat u kasnijoj životnoj dobi. Korekcija, odnosno ‘’uglavljivanje’’ glave femura u acetabulum, moguća je specijaliziranim ortozama, koje, ako se na vrijeme postave, omogućavaju posve normalan razvoj kuka.

  Saznajte više o dijagnostici i liječenju bolesti i deformacijama koštano-zglobnog sustava kako kod djece, tako i kod odraslih na pregledima i konzultacijama s prof. dr. Antom Tudorom.

  Narudžbe za pregled i konzultacije se primaju na broj 099/333-9998, ili na info@fiziovita.hr.

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.