• 10.09.2018.

  Kada je potrebna fizikalna terapija?

  Što znamo o fizikalnoj terapiji, kome i kada je potrebna?

  Manje-više svi znamo što je fizikalna terapija i da je potrebna prije i nakon operativnih zahvata, kod sportskih ozljeda i drugih povreda te kod nekih kroničnih stanja poput artroze. Naš tim visoko obrazovanih fizioterapeuta u suradnji s uglednim liječnicima iz područja ortopedije, fizikalne medicine i rehabilitacije, kirurgije i neurologije, prati i primjenjuje najnovija dostignuća iz područja fizikalne terapije i rehabilitacije, a specijalizirani smo za rehabilitaciju pacijenata s bolnim stanjima kralješnice i zglobova, sportskih ozljeda, reumatskih oboljenja, stanja poslije trauma, ozljeda i operativnih zahvata. Međutim, fizikalna terapija i rehabilitacija u našem centru obuhvaća i postupke prevencije i unapređenja zdravlja. Cilj tretmana nije samo liječenje bolesnih stanja, već i unapređenje zdravlja, te prevencija bolesti. Posebna pozornost usmjerena je pravilnom držanju tijela, vježbama disanja, manualnim tehnikama mobilizacije, relaksacije i masaže, kao i facilitaciji normalnog pokreta i držanja tijela. 

  Uz individualni pristup svakoj osobi, pregled medicinske dokumentacije i uzimanje anamneze procjenjujemo posturu. Ona obuhvaća procjenu posture, procjenu stopala, svih zglobova ekstremiteta, evidentira sve mišićno-ligamentarne smetnje koje utječu na oblik i funkciju kralježnice, te specifične ortopedske, neurološke, posturalne testove. To je baza za određivanje fizioterapijskih procedura, duljine i učestalosti tretmana.

  Uz kontinuirano praćenje stanja pacijenata provode se terapije u svrhu bržeg smanjenja otoka, edema i upale. Uspostavlja se poboljšanje opsega pokreta kralježnice ili zglobova, održavanje ili povećanje mišićne snage, izdržljivosti  ili poboljšanje koordinacije pokreta, stava ili položaja tijela, sprječavanje i ispravljanje različitih deformacija. Terapijskim postupcima utječemo na poboljšanje cijeljenja mišića, ligamenata, tetiva, kostiju, kralježnice i zglobova, u cilju poboljšavanja funkcije organskih sustava.

  Više informacija o programima i metodama fizikalne terapije koje pružamo možete saznati na linku:

  https://www.fiziovita.hr/fizikalna-terapija-i-rehabilitacija


Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.