• 21.10.2019.

  ~ Manualna limfna drenaža po dr. Vodderu – dr. Vodder Academy International ~ Završili smo prvi tečaj koji je održan u Hrvatskoj ~

  Dr. Vodder Academy International sa sjedištem u Walchsee/Tirolu u Austriji je međunarodna škola izvorne metode ručne limfne drenaže po dr. Vodderu. U Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice održan je prvi u Hrvatskoj tečaj manualne limfne drenaže po dr.Vodderu na kojemu su prisustvovali i naši terapeuti.

  Osnovna razlika između manualne limfne drenaže po dr. Vodderu i ostalih tehnika sastoji se u metodici pokreta te načinu djelovanja.
  Limfa je bezbojna tekućina koja neprestano kruži tijelom. Limfa s jedne strane prenosi kisik i hranjive tvari do stanica, ali odmah i preuzima štetne proizvode metabolizma, velike molekule proteina, kancerogene stanice, mrtve stanice i bakterije te ih vraća u krvotok putem vena sve do bubrega koji ih putem mokraće izbacuju iz organizma. Ukoliko zbog nekog razloga (operacije, ozljede, zračenja, infekcije..) neki od prirodnih načina drenaže (mišićne kontrakcije, pokretanje zglobova, pulsiranje krvožilnog sustava…) uspore ili zakažu, dolazi do nastajanja limfoedema, otekline. Limfna tekućina mora napustiti organizam budući da otpadne tvari u njoj s vremenom postaju u visokoj mjeri toksične i stvaraju uvjete za nastanak zdravstvenih tegoba.

  Indikacije:
  - nakon kirurških zahvata
  - nakon terapije zračenjem
  - kod uganuća, lomova
  -kod edema (prekomjerno povećanje vode i bjelančevina u vezivnom tkivu)
  - kod sindroma otečenih nogu, „teške noge“
  - nakon teže fizičke aktivnosti pri upali mišića
  - prije menstruacije
  - kod glavobolje, migrene
  - kod stresa, nervoze, napetosti
  - za strije, akne, ožiljke

  Kontraindikacije:
  - kod akutnih upalnih procesa
  - tuberkuloze
  - tromboze
  - povišene tjelesne temperature
  - virusnih oboljenja

  Do željenih rezultata dolazi se postepeno. Vrlo je važno kontinuirano provođenje manualne limfne drenaže. Uz sve navedeno, presudna je prije svega vještina, znanje i profesionalni pristup terapeuta. Naši terapeuti u FIZIOVITI imaju završen tečaj manualne limfne drenaže po dr. Vodderu, a za sve dodatne informacije, te rezervaciju termina kontaktirajte nas na info@fiziovita.hr ili 099/333-9998.

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.