• 07.04.2023.

    Rok Vengust Ortoped

    S ponosom Vam predstavljamo još jednog stručnjaka iz područja ortopedije, prof. dr. sci. Rok Vengusta, te mu želimo uspješan početak suradnje!
    Prof. dr. sci. Rok Vengust rođen je 5.7.1967. u Kranju, Slovenija. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Ljubljani 1993. godine, a titulu Specijalist ortopedije stekao je 2000. godine. Od 2000. godine bavi se samo kirurgijom kralježnice, pa na godišnjoj razini izvede 400-450 operacija. Subspecijaliziran je za degenerativne bolesti lumbalne i vratne kralježnice, bolesti kralježnice u starijih osoba i infekcije kralježnice te operacije primarnih i sekundarnih tumora kralježnice. Od 2006. godine radio je kao voditelj Odjela za spinalnu kirurgiju UKC Ljubljana, te od 2008. kao zamjenik pročelnika Klinike za ortopedsku kirurgiju. Od 2021 matična mu je ustanova privatna bolnica Kirurški sanatorij Rožna dolina u Ljubljani.

    Redovni je profesor predmeta Ortopedska kirurgija na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani i predavač, pozvani predavač, moderator ili član povjerenstva na više od 100 domaćih i međunarodnih skupova. Član je Europskog društva za kralježnicu te međunarodnih udruženja AO spine i SEG (Spine Expert Group). Autor je fakultetskog udžbenika i objavio je 34 originalna teksta iz područja ortopedije i kirurgije kralježnice koji su izdani i u međunarodnim publikacijama.

    U slobodno vrijeme se bavi sportom a najdraži su mu tenis i golf. Strastveni je sportski navijač i ljubitelj dobrih filmova.

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.