• 21.09.2016.

    Nova terapija u Fizioviti - Terapija udarnim valom

    TERAPIJA UDARNIM VALOM (Extra corporeal shockwave therapy, ESWT) je neinvazivna terapijska metoda čiji se mehanizam djelovanja bazira se na akustičnim impulsima generiranim izvan tijela. Energija se prenosi i fokusira unutar tijela do dubine 4-7 cm. Mikrotraume koje izaziva udarni val dovode do smanjenja osjetljivosti receptora za bol te do povećanja lokalne cirkulacije (neovaskularizacija) što ubrzava procese cijeljenja u tretiranom tetivnom, mišićnom, ali i koštanom tkivu.

    Indikacija za liječenje ESWT je kod plantarnog fascitisa (petnog trna) i teniskog lakta, a pokazala je dobre rezultate u liječenju kroničnih bolnih stanja kao što su tendinopatije u području ramena, ligamenta patele i Ahilove tetive te pseudoartroza, stres fraktura, kalcifikata i dijabetičkih ulkusa. Terapija udarnim valom kontraindicirana je kod neoplazmi i infekcija u tretiranom području, tromboze i tromboflebitisa, ugrađenog srčanog stimulatora, metalnih implantata, neurovaskularnih oštećenja.
    Cijena tretmana je 250 kuna.
    Narudžbe za pregled i konzultacije u centru Fiziovita, Kolovare 9 a, Zadar, na broj 099/333-9998, ili na info@fiziovita.hr.

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.