• 03.07.2017.

  Prof.dr. Anton Tudor obavljat će preglede i konzultacije iz područja ortopedije u Fiziovita centru

  U srijedu, 5.7. u zadarskoj ustanovi Fiziovita prof. dr. Anton Tudor obavljat će preglede i konzultacije za sve pacijente koji imaju poteškoća s kukovima i koljenima, sportskim ozljedama i sličnim tegobama i bolestima.

  Prof. dr. Anton Tudor, spec. ortoped, subspec. dječje kirurgije klinike za ortopediju Lovran u centar Fiziovita dolazi jednom mjesečno, a ovaj mjesec u srijedu, 5. srpnja.
  Najučestalije smetnje lokomotornog sustava u djece su ravna stopala. Do 18. mjeseca života ravna stopala su fiziološka pojava, a po nekim autorima i do 3. godine djetetovog života. Srećom, ravna stopala nerijetko osim estetskog efekta ne uzrokuje nikakve tegobe niti funkcionalna ograničenja. Problem nastaje kada ravna stopala u djece često pojavljuju u kombinaciji s potpuno spuštenim svodom stopala. Pregledavajući stopalo uvijek moramo na umu imati njegovu funkciju te je pretpostaviti izgledu. Osnovna je zadaća stopala da se fleksibilno i bezbolno prilagođava podlozi. Dakle, ako je stopalo fleksibilno, a bolesnik asimptomatičan – riječ je o zdravom stopalu i nikakvo liječenje nije potrebno.
  Simptomatsko spušteno stopalo zahtijeva liječenje. Ako ortopedski ulošci i metode jačanja mišića stopala i potkoljenice ne poluče zadovoljavajuće rezultate, a to je smanjenje bolova, indicirane su kirurške metode liječenja.
  Oprez! Uvijek treba imati na umu da ravna stopala mogu uzrokovati teške poremećaje statike i dinamike cjelokupnog tijela, i u ekstremnim slučajevima čak i invalidnost. Ukoliko vaše dijete se žali na:
  • Bolove i grčeve u stopalu, nozi i koljenu
  • Nestabilnost u skočnom zglobu
  • Nespretnost pri hodu ili trčanju
  • Ne mogu dugo da hodaju, nerado trče
  • Brzo se zamaraju, izbjegavaju bavljenje fizičkim aktivnostima
  • Imaju teškoće sa obućom
  svakako dođite na pregled liječniku.
  Narudžbe za pregled i konzultacije s prof. dr. Antom Tudorom se primaju na broj 099/333-9998, ili na info@fiziovita.hr.

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.