• 19.07.2017.

  Pregledi štitnjače i konzultacije s dr.med. Antom Škarom u Fiziovita centru Zadar, u petak, 21. srpnja

  U tijeku su upisi na preglede štitnjače sa specijalistom otorinolaringologije, kirurgom glave i vrata dr.med. Antom Škarom, članom stručnog tima poliklinike Leptir specijalizirane za štitnu žlijezdu. Narudžbe se primaju na broj 099 333 999 8, ili na info@fiziovita.hr.

  Nevidljiva, podmukla bolest koja se prikrada danima, tjednima, mjesecima i godinama. To je, ukratko, najbolji opis bilo koje od bolesti štitnjače. Poremećaji u radu štitnjače, odnosno proizvodnji hormona, mogu usporiti ili ubrzati metabolizam i izazvati brojne probleme u organizmu. U Hrvatskoj oko 33% žena i 20% muškaraca ima čvorove u štitnjači, a u dobi iznad 50 god. ti postoci rastu na 50%, odnosno 30%. Ovom broju se pridodaje i broj onih koji imaju promjene strukture i veličine, ali bez čvorova. Većina njih nije beznačajna, ali koliko je velik problem se može saznati tek nakon dijagnostičke obrade. Tu su 3 osnovna indikatora za dijagnostičku obradu štitnjače:
  1. Bolesti štitnjače u obitelji
  2. Vizualno, ili na opip povećana ili kvrgava štitnjača
  3. Promijenjene razine T3, T4 i T.S.H. hormona te antitijela štitnjače

  Mogući simptomi poremećenog rada štitne žlijezde:
  • Kronični umor i iscrpljenost te pospanost
  • Ubrzan rad i lupanje srca
  • Nesanica
  • Povišen krvni tlak
  • Pretjerano znojenje i slabo podnošenje vrućine ili stalni osjećaj hladnoće
  • Poremećaj menstrualnog ciklusa
  • Psihomotorna usporenost – nesposobnost koncentracije i zaboravljivost
  • Problemi sa kosom i noktima

  Prepoznali ste simptome? Nemojte čekati i dođite na pregled, jer je rana dijagnoza bitna za preventivno djelovanje te sprečavanje ozbiljnijih problema, između kojih i stvaranje karcinoma.
  Ante Škaro, dr.med. specijalist otorinolaringologije, kirurg glave i vrata, član je Hrvatskog Liječničkog Zbora, Hrvatskog društva za ORL i kirurgiju glave i vrata, Hrvatskog onkološkog društva i Europskog društva za endokrinu kirurgiju. Osnivač je i voditelj Leptir Grupe, privatnog specijaliziranog centra za štitnjaču u Hrvatskoj. Sudionik je brojnih domaćih i međunarodnih kongresa, te autor i koautor više znanstvenih i stručnih radova i članaka.
  Područja posebnog interesa su mu dijagnosticiranje i liječenje bolesti štitne žlijezde, minimalno invazivna kirurgija štitnjače, kirurgija kožnih promjena i onkokirurgija.

  Naručite se za pregled i konzultacije s dr.med. Škarom na broj 099 333 999 8, ili na info@fiziovita.hr

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.