• 13.01.2018.

  Pregledi reumatologa u FizioVita centru u Zadru

  Naručite se na preglede specijaliste za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i sub. spec. reumatologa dr.med. Marine Nekić u centru Fiziovita Zadar, koje smo organizirali za vas u utorak, 16. siječnja 2018.

  Dr.med. Marina Nekić, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, subspecijalist reumatolog, radi u Općoj bolnici Zadar i članica je Hrvatskog fizijatrijskog i Hrvatskog reumatološkog društva. Uže područje njezinih interesa je u manuelnim tehnikama, u kojima je postigla razine Bowen terapeuta i Emm tech instruktora.

  Bowenova metoda je terapija koja uključuje nježne ali precizne manipulacije mekog tkiva. Terapeut prolazi pokretima rolanja pomoću kažiprsta i palca preko mišića, tetiva i živaca s minimalnim pritiskom.
  Metoda spada u područje komplementarne medicine, dakle u terapeutske postupke koji nisu konvencionalni ali se provode zajedno s propisanim oblicima liječenja, ili se provode samostalno u vidu preventivnih postupaka za očuvanje zdravlja.
  Postupci su vrlo učinkoviti u omogućavanju balansiranja različitih tegoba mišićno-koštanog, živčanog sustava i različitih kroničnih stanja, te se koriste u cijelom svijetu zadnjih 40 godina s uspješnim rezultatima što potvrđuju provedena medicinska istraživanja.
  Bowenovim pokretom koji je drugačiji i poseban, osigurava se piezolektrični efekt na ovojnici mišića, tetiva i unutarnjih organa, te slanje signala mozgu da nešto s tim dijelom tijela nije u redu. Mozak reagira na stimulaciju relaksacijom okolne muskulature, time boljom lokalnom prokrvljenošću i samim tim bržim i boljim regeneracijskim procesima. Činjenica da Bowen djeluje preko ovojnica koje omataju cijelo naše tijelo i da se u tretmanu stimuliraju točke na površini gotovo cijelog tijela, čini Bowen holističkom terapijom.
  Trajanje Bowenovog tretmana može biti od 30 do 45 minuta. Prvi tretman, zbog razgovora i procjene može potrajati do sat vremena. U anamnezi , razgovoru o tegobama zbog kojih se došlo na tretman važno je iznijeti sve ostale zdravstvene poteškoće koje ima osoba koja je došla na tretman.


  Svakako se naručite za pregled i konzultacije s dr.med. Marinom Nekić na broj 099/333-9998, ili na info@fiziovita.hr


Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.