• 19.01.2018.

  Dr. Željko Butorac, specijalist ortoped, obavljat će preglede i konzultacije u Fiziovita Centru Zadar

  Dr. Željko Butorac, specijalist ortoped klinike za ortopediju Lovran, obavljat će preglede i konzultacije u subotu, 20. siječnja. Svoj termin možete rezervirati na broj 095/333-9998, ili na info@fiziovita.hr.

  U tijeku je sezona skijanja i drugih zimskih aktivnosti, s kojom dolazi i povećanje broja ozljeda koljena i ramena jer su po statistici to dva zgloba koja su najčešće povređivana na skijanju. Rame stradava najčešće kad dođe do nekog incidenta, pada ili udarca, a koljeno može stradati i pri "normalnom" skijanju. Pored napuknuća i prijeloma koljena, česte su i ozljede meniska te istegnuća ili puknuća ligamenata. Važno je obaviti pregled neposredno nakon ozlijede jer tako cijeljenje može biti uspješno i bez operacija. Uz to, bez liječenja povećava se rizik još teže ozljede. Neliječeno ozlijeđeno koljeno donosi nekoliko puta veći rizik od ponovne ozljede koja je onda često i teža. Svaka od navedenih ozljeda zahtijeva liječnički tretman u smislu konzervativnog ili operacijskog liječenja, a potom i prilagođenu i stručno nadziranu rehabilitaciju.

  Ipak, mnogi zanemaruju bol u koljenu te rehabilitaciju shvaćaju olako i koljeno te ligamenti adekvatno ne zacijele. Uz česte ozljede koljena, zanemarivanje boli u koljenu jedan od razloga zbog kojih je operacija koljena najčešća operacija.

  I ove skijaške sezone budite oprezi i kod bilo kakvih znakova boli ili poteškoća s koljenom obratite se stručnjacima. Stoga pozivamo sve pacijente koji imaju poteškoća sa ozljedama i sličnim tegobama i bolestima da se naruče na preglede i konzultacije s dr. Željkom Butorcem.

  Narudžbe za pregled i konzultacije primaju se na broj 099/333-9998, ili na info@fiziovita.hr.

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.