• 19.02.2018.

  Pregled i konzultacije s ortopedom dr.sc. Hrvojem Klobučarom u centru Fiziovita u Zadru

  U petak, 23. veljače, u zadarskoj ustanovi Fiziovita dr.sc. Hrvoje Kobučar, jedan od članova stručnog tima Specijalne bolnice Akromion, obavljat će preglede i konzultacije. Narudžbe se primaju na broj 099/333-9998, ili na e-mail: info@fiziovita.hr.

  Nema osobe koja barem jedanput u životu nije osjetila bol u leđima. Zabrinjava činjenica da se bolovi u leđima sve više pojavljuju u mlađih osoba, što je često povezano sa sjedilačkim načinom života (učenje, videoigrice i slično), nedovoljnom fizičkom i sportskom aktivnošću i sklonošću pretilosti, napominje dr. sc. Hrvoje Klobučar, dr. med., specijalist ortoped u Specijalnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion.

  „Život je pokret, a pokret je život“, kaže dr.sc. Klobučar, te naglašava da je pokretljivost jedan od važnih faktora koji utječu na kvalitetu života. Ali nije svaka sportska aktivnost pogodna za svakog pacijenta. Ako osoba ima višak kilograma i želi se početi baviti sportom, ako primjerice počne trčati, osobito na tvrđim podlogama, moguća je pojava bolova na tetivnim hvatištima, preopterećenje zglobova i sličnih tegoba. S druge strane, ako se odlučite na aktivnosti u vodi, svakako bi bilo dobro započeti s trčanjem u dubljoj vodi. Sila uzgona smanjuje opterećenje na zglobove, a gustoća vode stvara otpor kretanju voluminoznog tijela utječući tako na gubitak masnih naslaga i jačanje mišića, savjetuje Klobučar.

  Što je uzrok bolova u leđima, kako ga liječiti, ali i spriječiti saznajte na pregledu kod dr.sc. Hrvoja Klobučara.

  Narudžbe za pregled i konzultacije dr.sc. Klobučara u Fizioviti, Kolovare 9a, Zadar, primaju se na broj 099/333-9998, ili na info@fiziovita.hr.

  Cijeli članak i intervju s dr.sc. Hrvojem Klobučarom možete pročitati na: https://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/bol-u-ledjima-i-plivanje-3-savjeta-kako-si-pomoci---483975.html

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.