• 12.03.2018.

  Dr. Željko Butorac, specijalist ortoped, će obavljati preglede i konzultacije u Fiziovita Centru Zadar

  Koji su najčešći problemi lokomotornog sustava? Što trebate znati prije i poslije operacije? Na ova i druga vaša pitanja u subotu, 17. ožujka, odgovore daje Dr. Željko Butorac, specijalist ortoped klinike za ortopediju Lovran.

  Ozljede i oštećenja lokomotornog sustava jedan su od vodećih zdravstvenih problema kako u svijetu, tako i u našoj zemlji. Iako neka stanja mogu se riješiti ne-kirurškim putem, ipak često su potrebni operativni zahvati. Ortopedska kirurgija zahvaljujući modernim tehnologijama, novim materijalima i načinima izrade različitih vijaka, pločica i proteza danas uspješno liječi ozljede i bolesti za koje nekad nije bilo rješenja. 
  Jedna od najčešće izvođenih ortopedskih operacija danas je ugradnja totalne endoproteze kuka i koljena zbog artroze, stanja u kojem propada zglobna hrskavica, a očituje se bolovima i smanjenim opsegom kretnji. Upravo je u Klinici Lovran, u kojoj radi dr. Željko Butorac, razvijena mini invazivna metoda operacije i ugradnje endoproteze kuka, koja je posebna po minimalnim rastezanjima mišića, a što u konačnici rezultira bržim oporavkom pacijenata te samostalnim stajanjem i hodom već nakon samo 24 sata od operativnog zahvata. Međutim, trebamo biti svjesni da je operacija tek početak, a ne kraj. 
  Važno je kretanje i rana rehabilitacija. Moderna rehabilitacija nastoji uspostaviti normalan hod što prije kako bi pacijenti već mjesec dana nakon operacije hodali uredno i bez pomoći. 

  Ukoliko se spremate na operaciju, ili imate poteškoća s kukovima i koljenima, stopalima, šakama, laktovima, sportskim ozljedama i sličnim tegobama i bolestima svakako se naručite na preglede i konzultacije s dr. Željkom Butorcem.
  Narudžbe za pregled i konzultacije primaju se na broj 099/333-9998, ili na info@fiziovita.hr.

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.