• PROGRAMIRANO VJEŽBANJE


  Zbog profesionalnih izazova izloženi smo stresu, a koji često dovodi do premorenosti, nesanice, loše probave, debljine, bolesti ovisnosti, kroničnih bolova u vratu i leđima, visokog tlaka i srčanih poteškoća… Programom djelujemo na regulaciju tlaka, regulaciju tjelesne težine, poboljšanje kvalitete sna, poboljšanje kondicije, poboljšanje koncentracije, povećanje produktivnosti, efikasnosti i učinkovitosti na poslu.

  Individualni plan i program vježbi


  Vježbanje se izvodi u ležećem položaju, u optimalnim temperaturnim uvjetima, a to je oko 37°C. Intracelularni enzimi koji su zaduženi za metabolizam, a koji razgrađuje masti su osjetljivi na toplinu, te imaju fiksni oblik. Na temperaturama iznad od 37°C, oblik enzima počinje se mijenjati, unište se i prestanu raditi. Suprotno tome, na nižim temperaturama zadrže svoj oblik, ali rade usporeno. To objašnjava kinetička teorija. Da bi enzimi radili trebaju se sudariti s podlogom. Što je viša temperatura, molekula ima više energije i brže će se kretati i sudarati se jedna s drugom. Manje temperature smanjuju broj sudara. Ako je temperatura optimalna enzimi se ne mijenjaju reakcijom i zbog toga mogu biti ponovno iskorišteni (Wright, 2007.). Pri programiranom vježbanju, pokušali su se stvoriti što bolji uvjeti, kako bi metabolizam i razgradnja masti bila učinkovita. Program se izvodi na specifičnim ležajevima, na kojima se nalazi plastificirani okvir koji ga zatvara s tri strane osim ulaza, koji ostaje slobodan kako bi glava ostala izvan okvira, te kako bi pri vježbanju imali svježi dotok zraka. Unutarnji prostor se zagrijava na oko 37°C, a kako tijelo pri izvođenju vježbi odaje toplinu i hladi se, tako se i unutrašnji prostor grije i hladi i održava konstantnu temperaturu. Važni parametri u planiranju vježbi su :
  1. zdravstveni status osobe
  2. organiziranje vremenskih ciklusa, redoslijed i trajanje vježbanja
  3. intenzitet vježbanja (veličina vanjskog opterećenja, brzina izvođenja trenažnog zadatka)
  4. ekstenzitet vježbanja (broj i dužina ponavljanja)
 • VIBRACIJSKO VJEŽBANJE


  Vibracijska vježba je spoj tjelesne vježbe i vibracija, koji se koristi kako za liječenje i prevenciju brojnih oboljenja tako i za mršavljenje, poboljšanje tonusa tijela i otklanjanje celulita. Osnovna treninga na vibracijskoj platformi je u korištenju refleksne mišićne kontrakcije, putem koje se aktivira više mišićnih vlakana (od 95 do 97%) u jedinici vremena u odnosu na klasično vježbanje. Stoga je i vrijeme potrebno za trening na vibracijskoj platformi puno kraće. Pri tome tijelo oslobađa hormone, koji smanjuju udio masnoće i poboljšavaju opće raspoloženje, a masaža blagotvorno djeluje i na najtvrdokorniji celulit. Vibracijsko vježbanje uz progresivno mršavljenje omogućuje i učinkovitu stimulaciju skeleta, mišića, krvnog i živčanog sustava i ostalih stanica organizma, te na taj način stimulira njihov razvoj i obnavljanje.
 • TRX TRENING


  TRX trening je trening uz korištenje TRX rekvizita koji omogućava izvođenje stotine kompleksnih vježbi za razvoj snage, izdržljivosti, fleksibilnosti, ravnoteže i koordinacije. Idealan je za brzo stjecanje kondicije, efikasno skidanje potkožnog masnog tkiva s čime se utječe na oblikovanje i učvršćivanje cijelog tijela, pogotovo kritičnih ženskih zona kao što su trbuh, bedra, bokovi i stražnjica. Koristi se vlastita težina odnosno sila gravitacije.

  Ovo je novi pristup treningu u kojem sve mišićne skupine na tijelu rade kao cjelina za razliku od klasičnog treninga snage na spravama u kojem uključujemo samo određene mišićne skupine. Pristupačan je za korištenje rekreativcima i sportašima, ženama i muškarcima u svim dobnim skupinama, jer u svakom trenutku svaki vježbač može povećati ili smanjiti intenzitet vježbanja te na taj način prilagoditi trening sebi i svojim mogućnostima za postizanje najboljih rezultata.
 • TERMO KUPOLA


  Termo kupola je vrsta saune, gdje se pri konstantnoj temperaturi od 37 ° C izvode vježbe u ležećem položaju sa laganim opterećenjem na ekstremitetima. Na taj način istovremeno učvršćujete mišiće i otapate masno tkivo na kritičnim dijelovima tijela. Uz pomoć ozonoterapije, aromaterapije, kromoterapije i vlažne atmosfere njegujete svoju kožu, da ostane meka i elastična. Terapija djeluje i na manje i srednje zahtjevna celulitna stanja, a otklanja i probleme, povezane s zastajanjem tekućine u tijelu. Povišena temperatura u kupoli neophodna je za reaktivaciju enzima u masnim stanicama što je neophodno za redukciju masnog tkiva i celulita.

  Vježbe u kupoli uvijek nadgleda viši fizioterapeut.

  Nemamo kontraindikacija!!

  Korist: rasterećeni položaj za zglobove, izvodi se preko 200 različitih vježbi ovisno o bolesti i stanju pacijenta. Istovremeno radimo 2 terapije i medicinska gimnastika i IR grijanje. Dobro za pacijente s degenereativnim bolestima zglobova, bolesti kralježnice, vrata i ramena.

  Pretile osobe ne mogu raditi u vertikalnom položaju jer je to veliko opterećenje za zglobove, a u kupoli vježbaju u rasterećenju i u optimalnoj temperaturi za sagorijevenje masti.

  Kako bi se postigao znatan gubitak masnog tkiva, potrebno je tijekom određenog vremenskog perioda provoditi tjelesnu aktivnost znatnog volumena. Podaci iz dostupnih preglednih članaka, kao i čitav niz pojedinačnih studija, ukazuju na to da najveći dio istraživanja u kojima se tjelesna aktivnost primjenjuje bez istovremenih restrikcija prehrane dovodi do vrlo skromnih smanjenja tjelesne mase i masnog tkiva, ali i obrnuto. Kada se govori o učinku vježbanja, osim izravne energetske potrošnje izazvane vježbanjem, očekivani neizravni učinci tjelovježbe jesu porast metaboličke aktivnosti u mirovanju i porast prehranom izazvane termogeneze (DIT, prema engl. dietinduced thermogenesis). Ti učinci mogu pridonijeti ukupnom gubitku energije. Komplikacije u primjeni vježbanja radi gubitka masnog tkiva čini genski i kondicijski status osobe. Danas je jasno da sklonost nakupljanju masnog tkiva ima gensku podlogu. Iako su konkretne brojke još uvijek predmet diskusije, većina autora genima pripisuje gotovo 60% tendencije nakupljanja masnog tkiva. Molekularna podloga pojačane sklonosti pretilih osoba daljnjem nakupljanju umjesto smanjenju masne mase, jest niži udio oksidativnih vlakana i smanjena mitohondrijska masa njihovih skeletnih mišića. U pretilih osoba je također manje izražen hormon masnog tkiva adiponektin, koji snažno stimulira mitohondrijsku biogenezu. Stoga su pretile osobe u svom pokušaju gubitka masnog tkiva hendikepirane smanjenom sposobnošću oksidacije masti, odnosno smanjenom sposobnošću stvaranja mitohondrija te većim oslanjanjem na metabolizam ugljikohidrata. Drugi važan čimbenik koji određuje koji će udio fizičkom aktivnošću izazvane potrošnje energije činiti masti, je aerobno vježbanje pojedinca. Aerobni trening ima dvije važne posljedice. Jedna je povećanje kardiorespiracijske i cirkulacijske sposobnosti dopremanja kisika do radnog mišićja. Druga je porast volumena mitohondrija. Aerobni trening također potiče porast ekspresije oksidativnih vlakana u skeletnim mišićima. Ukupno gledano, sve te adaptacijske promjene dovode do povećane sposobnosti treniranih mišića da oksidiraju masti, te smanje stvaranje slobodnih radikala. Prilikom organiziranja vježbi, potrebno je uzeti u obzir sve parametre kojima smo ranije govorili. Princip rada programiranog mršavljenja je način pristupa svakom pojedincu posebno. Program se odvijao u suradnji s liječnikom obiteljske medicine, koji je prva karika u lancu, te po potrebi sa specijalistom interne medicine, i dijetološkom ambulantom.
 • TERMOSAUNA


  Princip rada temelji se na infracrvenom zagrijavanju saune koja potiče cirkulaciju krvi, oksigenaciju i ukupni metabolizam s ciljem detoksikacije, opuštanja mišića i živaca, redukcije masnog tkiva i celulita.

  Kompjuterski sistem osigurava regulaciju temperature fokusirane na cijelo tijelo ili na ciljani dio. Zagrijavanje će poboljšati propusnost limfnih čvorova te osloboditi protok limfe pa je efikasna u otklanjanju edema. Visina temperature podešava se individualno ovisno o općem stanju i izdržljivosti klijenta. Eterično ulje eukaliptusa za kožu i dišne puteve…zovi pulmologa da proba…
 • APARATURNA LIMFNA TERAPIJA


  Aparat za limfnu drenažu koristi tlačni val i time omogućuje kompresivnu limfnu drenažu. Do drenaže dolazi na osnovi kompresije manžeta napunjenih zrakom, do kojih se zrak dovodi iz baznog uređaja kroz sustav cjevčica. Unutar manžeta se formiraju ugodni valovi tlaka koji postižu brže kolanje tekućine čime ubrzavamo izmjenu tvari i čišćenje od toksina.

  Aparaturna limfna terapija, ili aparaturna limfna drenaža je neizostavni tretman svakog programa mršavljenja i uklanjanja celulita, odnosno terapija kojom se metodom upuhivanja zraka u limfne hlačice koje klijent ima na sebi stvara pritisak na točno određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataložena međustanična tekućina. Kolajući cijelim tijelom, limfa odnosi otpadne tvari i odlaže ih u limfne čvorove smještene u određenim zonama po tijelu koji služe kao filteri. Terapijom se stimuliraju upravo te zone, te na taj način potiče funkcija limfnog sustava, odnosno izlučivanje štetnih tvari iz tijela kao i suvišne tekućine. Cjelokupni tretman dovodi do stanja opuštenosti, prestanka natečenosti i boli koja je eventualno bila prisutna ranije, te uslijed detoksikacije izuzetno pozitivno djeluje na eliminaciju celulita.
 • RADIOFREKVENCIJA ZA LICE ILI TIJELO


  Radi se o metodi kod koje radiovalovi stvaraju toplinsku energiju. U tretmanima lica radiofrekventna struja zagrijava kolagenska vlakna koja se stisnu, nakon čega slijedi zatezanje kože i bora. Tretman radiofrekvencije lica u kozmetici koristi se za zatezanje opuštene kože, za pomlađivanje lica, smanjivanje bora, te za regeneriranje oštećene strukture kože. Rezultat je vidljiv već nakon prvog tretmana. Konačni efekt vidljivo je čvršća i jača koža, puna kvalitetnog i obnovljenog kolagena. Kada se radi o tretmanima tijela, osim poboljšavanja tonusa kože, radiovalovi djeluju i tako da tope masno tkivo, te tako pomažu prilikom mršavljenja i eliminacije masnoga tkiva. Radiofrekvencija je popularna na tržištu jer se pokazala kao jedna od najučinkovitijih metoda koje u kraćem roku pomažu kod uklanjanja celulita i masnih naslaga. Radiofrekvencija prodire u dublje slojeve masnoga tkiva čime se otpuštaju masti iz masnih stanica, a vidljivi celulit naočigled se smanjuje.

  Radiofrekvencija u fizioterapiji

  Kapacitivna Radiofrekvencija indikacijom putem radiovalova jednakomjerno, duboko zagrijava dermis i subkutano tkivo (mišiće, tetive, zglobne čahure...) bez boli i bez potrebe za hlađenjem površine kože. Osim što je ugodna i bezbolna, nezamjenjiva je kod mnogih bolnih stanja kao što su:
  • smrznuto rame i kalcifikati u ramenu
  • povrede mišića, ligamenata i zglobova (kontuzije, distorzije, rupture i hematomi)
  • akutni i kronični bolni vertebralni sindromi i neuralgije
  • sindromi prenaprezanja (epikondilitisi, tendinitisi i burzitisi)
  • artroze i artralgije ( koljena, stopala, ramena i šaka)

  Jedina je metoda izravnog djelovanja na oštećenu ili oboljelu regiju tijela te uvijek djeluje i sanira ne samo posljedicu ozljede odnosno bol, već ono što je najbitnije rješava uzrok tegobe.

Kontaktirajte Nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.