• 19.05.2021.

  Novosti u Fizioviti!

  Ustanova Fiziovita počinje s radom dječje neurorazvojne fizioterapije.

  S ponosom predstavljamo novu suradnju i pojačanje u Ustanovi Fiziovita, gdje proširujemo  djelatnost i na neurorazvojnu fizioterapiju. Predstavljamo Vam Polikliniku  za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju prof.dr.sc. Milena Stojčević Polovina, a koja je usko specijalizirana ustanova za  rehabilitaciju djece. Posebnost rada Poliklinike je da se uvijek kreće  od pretpostavke da svako dijete bez obzira na stupanj oštećenja može biti zdravo.  Pristupa se u gotovo svim slučajevima  od pokušaja postizanja potpunog zdravlja, a ne najmanjeg mogućeg onesposobljenja. Vjerojatnost uspjeha ovisi o nizu čimbenika, ali nikad se statistika ne smije zamijeniti s pojedincem, jer ako je vjerojatnost oporavka 5% smatra se da  je dužnost dati svakom djetetu mogućnost da upravo ono bude u tih 5%. 

  Najveći  broj  pacijenata su djeca s neurorazvojnim smetnjama kao posljedicom oštećenja mozga u najranijoj životnoj dobi, dijagnosticiranim kao cerebralne smetnje kretanja, neurorizično dijete ili distoni sindrom, odnosno cerebralna paraliza. Rehabilitacija se također provodi i sa djecom sa rijetkim bolestima, bolestima kralježnice, kljenuti brahijalnog spleta, ali i kod sve druge djeca kod kojih postoji neki razvojni problem.
  Sam terapijski pristup se sastoji od vlastito razvijenih tehnika, izabranih elemenata Vojte i NDT- Bobatha. Vrlo je intenzivan i individualno prilagođen svakom djetetu, ovisno o stupnju oštećenja i razvojnom stupnju djeteta. 
  Rehabilitacijski pristup prema Stojčević Polovini razlikuje se od većine ostalih metoda.

  Razlikuje se u intenzitetu terapije i  primijenjeni vlastito razvijenih tehnika rehabilitacije gdje su  pored vlastitih tehnika, uklopili u jedinstvenu metodu ono što su smatrali najboljim iz drugih terapijskih pristupa, prvenstveno NDT-Bobath i Vojte.

  Razlikuju se i u stavu prema kojem smatraju da se prirodni tijek cerebralne paralize može promijeniti. To sasvim sigurno ne znači da se cerebralna paraliza može izliječiti, ali smatraju da se uz terapijski pristup prema Stojčević Polovini češće nego kod drugih metoda postiže maksimalni potencijal za pojedino dijete, bez obzira na stupanj oštećenja.
  Želite li ipak samo procjenu razvoja Vašeg zdravog djeteta, dobrodošli!

  Iskusni tim liječnika i neurorazvojnih fizioterapeuta počinje s radom  već od 01.06. 2021.god.

  Upisi su u tijeku!

  Za sve dodatne informacije i naručivanja nazovite na: 098 962 117 6 ili pošaljite upit na: info@fiziovita.hr 

Kontaktirajte nas

Slanjem upita putem ovog obrasca potvrđujete kako ste upoznati s Pravilima o privatnosti FIZIO VITA d.o.o. i slažete se s njima. Ovime također dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.